Kesällä 2014 Samppalinnan Kesäteatteri räväyttää uudella musikaalin kantaesityksellä Matti ja Teppo – The Turku Brothers.
Kaikki alkoi vuoden 1966 Ponnahdus Pinnalle –laulukilpailusta ja kuinkas sitten kävikään… Musikaali käsittelee turkulaista ilmiötä Matti ja Teppo, joka ei jätä ketään kylmäksi. Se on komedia musiikkibisneksestä, veljeydestä sekä kommellusten täyteisestä kiitoradasta iskelmätaivaalle. Siitä mitä inspiraation lähteenä olleen kaksikon elämässä on tapahtunut tai olisi voinut tapahtua Aurajoen rannassa, kylässä nimeltä Turku.
Musiikkina kuullaan muun muassa Matin ja Tepon parhaita hittejä, joiden lisäksi tarinaa vievät eteenpäin Blues Brothers- komedian kappaleiden uudet suomennokset. Onhan Blues Brothers kuin Chicagon Matti ja Teppo!
Ohjaus ja käsikirjoitus Heikki Sankari
Musiikin sovitus ja kapellimestari Jussi Vahvaselkä
Koreografia Sami VartiainenLavastus Niina Suvitie
Puvustus Kaarina Kopola
Maskeeraus Petriina Suomela
Rooleissa mm. Sami Hintsanen (Matti), Petja Lähde (Teppo), Ismo Kallio (Isä)Inga Sulin (äiti), Lauri Ketonen (Seppo), Anna Lipponen, Severi Saarinen, Jennie Storbacka, Elina Silander, Mikko Jokinen, Saara Jokiaho, Antti L.J. Pääkkönen ja Annina Rubinstein.