Teatterillinen lauluilta Reppu ja reissumies saa ensi-iltansa Rauman Kaupunginteatterissa 25.helmikuuta 2014.
Rauman Kaupunginteatterin kevään toinen ensi-ilta Reppu ja reissumies. on veikeällä huumorilla höystetty upeasointinen esitys. Tapio Rautavaaran lauluista ja Veikko Huovisen teksteistä koostuvan teatterillisen lauluillan on dramatisoinut ja ohjannut näyttelijä-ohjaaja Mona Lehtola.
Luvassa on Lauri Ketosen, Heimo Korhosen ja Perttu Suomisen musiikki-iloittelua ryyditettynä Huovisen oivaltavilla ja humoristisilla teksteillä. Ketosen, Korhosen ja Suomisen äänet soivat hienosti yhteen ja Suominen säestää kappaleet taidokkaasti alati vaihtuvin instrumentein. Välillä myös Korhonen ja Ketonen tarttuvat soittimiin, jolloin lavalla nähdään komea kolmen miehen orkesteri. Rautavaaran rakastetuista kappaleista kuullaan muun muassa Kulkuri ja joutsen, Rakovalkealla, Kulkurin iltatähti, Yölinjalla sekä tietysti Reppu ja reissumies.
Työryhmä on etsinyt uudenlaisia tapoja esittää perinteisiä kappaleita. Perinteitä kuitenkin kunnioitetaan ja esitys sisältää myös sitä aitoa rillumarei-henkeä. Esitystä ei ole rakennettu juonen ympärille vaan laulut ovat omia kohtauksiaan. Parinkymmenen kappaleen aikana lavalla nähdään monenlaisia hahmoja, jotka varmasti saavat yleisön hymyilemään.