Lauri Ketonen & The Stonewalls julkaisee ensimmäisen singlensä!

Periaatteessa Onnellinen on kuultavissa suoratoistopalveluissa 10.5.2024. Kappale on ensimmäinen julkaisu kesän -23 biisileirin tuloksista.

Lauri Kertonen & The Stonewalls -yhtye aloittivat yhteistyönsä vuonna 2019 ja kokoonpano on keikkaillut esimerkiksi runsaasti Suomesta Ruotsiin sekä Viroon kulkevilla laivoilla. Livekeikkojen lisäksi on hedelmällinen yhdessä työskentely tuottanut mm. joulukonsertteja ja yhteistyönä syntyi myös nopeasti suosioon noussut TikTok -kanava Peräsmiehet, joka juuri tällä hetkellä hieman uinuu, mutta vain palatakseen entistä vahvempana.

Periaatteessa Onnellinen tavoittaa tekstillään varmasti monen pohdinnat siitä, olenko elämäni tässä kohtaa saavuttanut tarpeeksi? Tai että vaikka kaikki palikat tuntuvat arjessa olevan kohdallaan, miksi kuitenkin vaivaa outo kaipuu johonkin uuteen? Se pysähtymisen hetki, jossa listaa niitä asioita, jotka yleisesti ajateltuna ovat hyvin ja kohdallaan, mutta onko kaikki nyt tässä ja olenko siihen tyytyväinen? Junnaako elämäni paikallaan ja olisiko aika ottaa askel boxin ulkopuolelle?

Ilari Saarivirran teksti jättää kysymykset auki ja tilaa kuulijalle peilata kappaletta oman elämänsä kautta. Tommi ja Jarno Stenvallin sävellys kaikuu kitaralla kompattujen beat -biisien perinnettä ja tuotanto tuo kappaleen vahvasti tähän päivään. Lauri Ketosen tulkinta ammentaa artistin omasta tästä hetkestä, sillä vääjämättä lähestyvä keski-ikä on monelle itsereflektion aikaa. Radiosoittoon ja Suomalaiseen musiikkivirtaan hienosti uivan kappaleen tarkoitus on kuitenkin ennenkaikkea osua kuulijaansa ja antaa jokaiselle oma pohdinnan hetki. Tai jos siltä tuntuu, niin rallatella vain osuvan melodian mukana.

Sekä The Stonewalls, että Lauri Ketonen ovat esiintyneet jo lapsuudesta lähtien, joten vankkaa kokemusta musiikista ja livetilanteista löytyy tästä yhteistyöstä.

The Stonewalls on raumalaislähtöinen yhtye, jonka musiikkia opiskelleet jäsenet omaavat pitkän kokemuksen yhdessä soittamisesta ja orkesterin kalenteri on jo vuosia täyttynyt yksityistilaisuuksista luotettavan juhlabändin maineen myötä. The Stonewalls on toiminut myös teatterituotantojen orkesterina sekä ennen yhteistyötä Lauri Ketosen kanssa mm. Meiju Suvaksen taustalla.

Lauri Ketonen on laulaja ja näyttelijä, joka on vieraillut lukuisissa teattereissa ja musikaaleissa. Hän aloitti opinnot Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön laitoksella vuonna 2002. Kevätkauden -24 loppuun hän vieraili Seinäjoen Kaupunginteatterin musikaalissa Niin kuin taivaassa ja kesäkin kuluu Seinäjoella: Tootsie -Lyömätön lyyli musikaalissa, Törnävän Kesäteatterissa. Syksyllä saa ensi-iltansa School of rock -musikaali, Tampereen Työväen Teatterissa. Hän myös ohjaa teatteria ja on tehnyt ääninäyttelijän töitä. Laulajana Ketosella on mm. pitkä kokemus laivoilla esiintymisestä sekä erilaisista konserttituotannoista. Vuonna 2022 hän tuli toiseksi Tangomarkkinoiden superfinaalissa.

Periaatteessa Onnellinen sinkku on rakkaudella, pieteetillä ja periksiantamattomuudella tehty ja kohta koko kansan kuultavissa. Kappale tulee saamaan jatkoa.