ILTATÄHTI on asukkaittensa tapaan parhaat päivänsä nähnyt vanhainkoti.
Näytelmän pääosissa ovat sen kolme iäkästä asukasta, Olga (Raisa Sorri), Eeva (Hanna Lahtinen) ja Hertta (Ritva Loijas). He pakenevat uniin ja unelmiin – välillä spontaanisti, välillä lääkityksen avulla. Haaveissaan naiset ovat mitä ja keitä haluavat, heihin eivät yllä aika tai painovoima, eikä ihailijoita puutu.
Esitys vyöryttää yleisön eteen naisten päiväunien viihteellisen runsaudensarven ja Iltatähteen saapuu yllätysvierailulle niin tukkilaisia, seiloreita, metsän eläimiä kuin Hitler ja Kekkonenkin. Timo Julkunen turkkilaisena lääkärinä, Lauri Ketonen sivarina, Ville Kiljunen pastorina ja Heimo Korhonen suojelusenkelinä edustavat vanhainkodin henkilökuntaa, mutta ehtivät myös tulkita naisten päiväunien kohteita.
Olga uskoo olevansa välillä tsaarin hovissa, Eeva elää dementoituneen etsiskelyn aikaa. Ainoastaan Hertta hahmottaa kirkkaasti oman tilanteensa.
Raila Leppäkosken musiikkinäytelmän on Raumalle sovittanut esityksen ohjaaja Sarianne Paasonen ja kyseessä on tuuletettu versio Ryhmäteatterin 90-luvulla tunnetuksi tekemästä hittinäytelmästä.
Tämä musiikkikomedia sisältää 22 musikaaleista, elokuvista tai radiosta tuttua musiikkinumeroa 1930-1980-luvuilta. Mukana mm. Nousee päivä, laskee päivä, Miljoona ruusua, Eeva, Mantsurian kukkulat, Itke en lemmen tähden, America ja monta muuta rakastettua klassikkoa.
Näiden vanhojen rouvien todellisuudessa elämä todella on kabaree!
www.raumanteatteri.fi